U povodu 100. godišnjice rođenja Zlate Bartl, koja je stvorila Vegetu, u Podravci je otvoren najsuvremeniji prehrambeno-tehnološki laboratorij.
Laboratorij za napredna senzorska i kulinarska istraživanja "Prof. Zlata Bartl" vrijedan je milijun eura.
Danas se proizvodi koje kontrolira ovaj laboratorij prodaju u 50 zemalja - na gotovo svim kontinentima.
Ono što se nekad činilo dalekom budućnošću sada je u Koprivnci stvarnost. Slatki zalogaji ne izlaze iz pećnice nego iz printera.
- U rangu je najboljih labosa naše konkurencije i zasigurno to omogućuje našim stručnjacima da budu jednako avangardni, inovativni i kreativni i da na tragu prof. Zlate Bartl stvaraju nove generacije proizvoda, rekao je predsjednik uprave Podravke Marin Pucar.
Danas u laboratoriju - sutra u našim kuhinjama. Dokaz da dobra ideja bez obzira na to gdje je nastala, može postati svjetski brend.